Ons kunststof kozijnengamma

De kunststof kozijnen die AA-kozijnen levert zijn gemaakt van de hoogwaardige profielen van Aluplast (Duits fabrikaat) en Wymar (Belgisch fabrikaat).
Door lagere productie- en importkosten en hoge omzet kunnen wij u deze kozijnen van topkwaliteit leveren tegen de best mogelijke prijs.


Waarom kunststof kozijnen?

 • Uitstekende thermische eigenschappen
  De thermische eigenschappen. Normaal Rau-PVC reageert op temperatuursveranderingen. Tussen de +10c en +40c zijn de mechanische veranderingen gering. Maar bij 0c dient men op te passen bij slag of stoot. Bij het door ons gebruikte Rau-PVC 1406 (U-PVC) en hoogwaardig gestabiliseerd Ca-Zn PVC ligt dat anders. Dit behoudt door zijn speciale samenstelling de vereiste slagvastheid. Ook bij temperaturen van -40c tot +60c.

 • Uitstekende isolatiewaarde.
  Een kunststof kozijn heeft een warmtegeleiding van 0.17 W/mK. Aluminium heeft een warmtegeleiding van 209.3 W/mK. Hout heeft een warmtegeleding van 0.16 W/mK. Hout en kunststof zijn dus prima isolators voor raamconstructies!

 • Goede slag- en slijtvastheid
  P.V.C. is een verzamelnaam, het gaat bij onze producten om Rau-PVC 1406 (U-PVC) en hoogwaardig gestabiliseerd Ca-Zn PVC, wat bestaat uit polyvinylchloride en toevoegingen als stabilisatoren, weekmakers en kleurstoffen e.d.. Dit om o.a. de slagvastheid te bevorderen. Dit hard P.V.C. samengesteld volgens DIN7748 wordt toegepast in de kozijn- en deurenindustrie. Het is bestand tegen de meeste verdunde zuren en logen, waterige zoutoplossing, minerale en plantaardige oliŽn, paraffine, alcoholen, benzine, alifatische koolwaterstoffen, en hogere vetten.

  Het kan niet tegen o.a. ethers, ketonen, gechloreerde of aromatische kool-waterstoffen, zwavelkoolwaterstoffen en andere oplosmiddelen zoals thinner.

 • Goede brandveiligheid
  P.V.C. wordt op grote schaal, op tal van plaatsen en in veel producten toegepast. Het brand moeilijk en is brandvertragend. Wat wil zeggen: indien men de brandhaard wegneemt, dooft het zichzelf.

 • Prima levensduur
  Er wordt regelmatig door 'n onafhankelijk bureau gecontroleerd. Maar de door ons gebruikte Aluplast en Wymar profielen worden getest in eigen lab, strenger dan de wettelijke criteria. De weerechtheid is normaal 5 jaar, maar bij Aluplast en Wymar ruim 15 jaar. Hoger dan wat is vereist!

 • Milieuvriendelijk en onderhoudsarm
  In levenscyclusanalyses en andere onafhankelijke onderzoeken werd vastgesteld dat de impact van PVC op het milieu gunstig uitvalt. Tevens is PVC zeer goed recyclebaar.

 • Niet te vergeten, zeer prijsvriendelijk!
  Kunststof kozijnen hebben een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. • Aluplast profielen

  U bent klaar voor de toekomst met onze topmodellen vijfkamerprofiel-kozijnen. De profielen worden geleverd door de Duitse topfabrikant Aluplast. Met onze kozijnen kunt u tientallen jaren genieten van uw investering.

  Leverbaar in 5000 kleuren kunnen wij praktisch elke wens van u vervullen. Onze vertegenwoordigers hebben voorbeelden van deze producten zodat u zich kunt overtuigen van de bijzondere kwaliteit.

  Wij leveren alleen de hoogste kwaliteit tegen de beste kwaliteit/prijs verhouding. Pas op voor namaak, want niet elk 5-kamer kozijn is van de kwaliteit zo als wij deze leveren. Onze 70mm diepe kozijnen zorgen samen met het HR++ isolatie glas en de 5-kamer uitvoering voor een uitstekende warmteisolatie en geluiddemping. Deze kozijnen zijn zeer inbraakveilig en extra stevig door de met aluminium versterkte kamers.

  Wij leveren kozijnen met 3 tot 6 kamerprofiel in vele soorten, stijlen (segmentboog, rondboog, schraag), kleuren en alle maten! Aluplast IDEAL 2000 - 4000 - 4000 Hollands-blokprofiel - 5000 - 6000 (Classic line, Soft line, Round line, Energeto etc...)

  Al onze kunststof kozijnen worden geproduceerd volgens strenge normen, zijn zo milieuvriendelijk als mogelijk, hebben een lange levensduur, zijn onderhoudsarm, hebben een grote stabliliteit, hebben topkwaliteit dubbelglas met grote helderheid en UV-coating, Duits fabrikaat hang- en sluitwerk, zijn geluiddempend en warmteisolerend en hebben het politiekeurmerk 'Veilig Wonen'.

  Bezoek site Aluplast voor meer informatie

  Aluplast Hollands-profiel als voorbeeld...

  Het z.g. blokprofiel of Hollands-profiel is gemaakt voor de Nederlandse markt. Blokprofiel systemen kenmerken zich door het gebruik van profielen met een breedte van 120 mm. Dit geeft het kozijn een extra degelijke uitstraling en zorgt ook voor een nog betere isolatie. Deze kozijnen zijn in korte tijd zeer populair geworden. De zware staalversterkingen maken de constructie van grote ramen mogelijk met behoud van de stabiliteit. De brede raamlijsten zijn prima geschikt voor montage in een bakstenengebouw zonder extra metselwerkzaamheden. Daardoor is de montage makkelijk, snel en zonder veel aanpassingen. Uitermate geschikt als renovatie profiel.

  Wymar profielen

  Het Wymar raam- en deursysteem S3000/S3000NL omvat een gamma hightech 5 kamer- raamprofielen met een profielbreedte van 70 mm die door hun uitgekiend ontwerp voldoen aan de strengste eisen die aan een modern raam gesteld kunnen worden op gebied van thermische en akoestische isolatie.

  De profielen uit het S3000 gamma werden bovendien modulair ontworpen zodat zij vlot combineerbaar zijn met deze uit het S2000 gamma, wat een garantie biedt voor een ruim spectrum aan toepassingsmogelijkheden en modellen. Ook wat de afwerking betreft, voorziet Wymar in een groot aantal accessoires, zoals dagkantbekledingen, vensterbanken, dorpels, rolluikkasten, luiken, enz. Kortom, ook wat de afwerking van uw ramen en deuren betreft, zijn er onbegrensde mogelijkheden. Het Wymar raam- en deursysteem S3000 is zo ontworpen, dat ramen en deuren tegen een zeer aantrekkelijke prijs kunnen aangeboden worden, zonder toegevingen op gebied van kwaliteit. Tenslotte zijn de ramen en deuren van Wymar ook zeer economisch in exploitatie, door de beperkte onderhoudskosten.


  Wymar S3000 folder     Wymar S3000NL folder


  Beken kleur met Color-line van Wymar!

  Beken kleur met Color-line van Wymar!
  De perfecte harmonie tussen kleurdesign en kwaliteit
  Color-line: een vernieuwend concept in kunststof ramen en deuren

  U wilt vakmanschap, maar houdt ook van de mooie dingen in het leven? Color-line van Wymar geeft voortaan kleur aan al uw renovatie- en nieuwbouwprojecten! U duidt een kleur naar keuze aan, waarna de Wymar vakman op de raamkaders een tweecomponenten-coating aanbrengt. Het eindresultaat zijn op maat gemaakte ramen en deuren met een schitterende matsatijnen look in de kleur die bij uw droomhuis past.

  Kortom: kiezen voor Color-line van Wymar is kiezen voor een 3-in-1 garantie van esthetiek, isolatie en vakmanschap.


  Plastival, Profex en Wymar gaan verder als Profialis

  Nieuwe naam, nieuwe focus
  Groot inzetten op innovatie, een nog breder gamma aan producten en de middelen efficiŽnter in kunnen zetten. De bedrijven in kunststof raam- en deurprofielen, het Franse Plastival en Profex en het Belgische Wymar International, bundelen hun krachten en gaan verder onder de naam Profialis. De focus van deze nieuwe Profiles businessunit ligt op Nederland, BelgiŽ en Frankrijk.


  Lagere energie kosten

  Een lage energiewoning verbruikt minder energie waardoor je bespaart op je verwarmingskosten. Een strikte definitie, zoals bij Passiefhuis, is er echter niet.

  Een laag energie woning is financieel gezien (optimum meerkost versie energiebesparing) het meest interessant. De isolatiediktes variŽren van 10 tot 20cm, terwijl dit bij passiefhuizen het dubbele is. Een lage energiewoning heeft dus toch nog een verwarmingssysteem van een 4 ŗ 9 kW nodig. Als richtwaarden hebben deze woningen een E-peil < 60, een K-peil < 33 en een energieverbruik voor verwarming < 60 kWh/m≤ per jaar.

  Therma-Core profielen bevatten geen staal meer er is dus geen koudebrug!!!

  Therma-Core isolerende versterking!

  Profialis is een dochterbedrijf van de Tessenderlo Group en dankzij de voortdurende investeringen in innovatie en nieuwe technieken is de TG gepatenteerde composietversterking Therma-Core tot stand gekomen. (Thermally Efficient Composite Reinforcement System)

  Het grote voordeel hiervan is dat met Therma-Core, in combinatie met het huidige S3000 systeem, perfect aan de lagere isolatie- en energiebesparende eisen kan voldaan worden. Daarnaast biedt de Therma-Core versterking ook nog volgende voordelen:

 • l-waarde: thermische isolatie materiaal, 125 x beter dan staal, 400 x beter dan alu
 • Lagere uitzettingscoŽfficiŽnt dan staal
 • Hoge stabiliteit & sterkte
 • Hoge akoestische isolatiewaarde (meer massa)
 • Brandvertragend
 • Corrosievrij en waterbestendig
 • 100% recycleerbaar (milieuvriendelijk)
 • Eenvoudige verwerking (zagen, schroeven, boren,...) • Vraag naar Therma-Core oplossingen bij een van onze vertegenwoordigers.  Profialis passief wonen / Therma-Core