Onze houten kozijnen

AA-Kozijnen levert het beste op het gebied van houten kozijnen. Onze houten kozijnen mag u niet verwarren met de door sommige leveranciers geleverde Hollandse modellen.

Onze kozijnen, leverbaar in diverse modellen en ruim 5000 kleuren, zijn totaal anders en van topkwaliteit!
Neem geheel vrijblijvend contact met ons op en constateer zelf.

Door lagere productie- en importkosten en hoge omzet kunnen wij u onze houten kozijnen van topkwaliteit leveren tegen de best mogelijke prijs. Onze houten kozijnen worden geproduceerd in moderne Poolse fabrieken, marktleiders in Oost-Europa.


Verander uw huis
Houten ramen veranderen uw huis. Geven nieuw inzicht in ruimte en brengen harmonie in uw woning. Maak uw woning uniek met een nieuw uitzicht naar buiten.

AA kwaliteit
Vaste kwaliteitscontroles van alle productiefases dragen zorg voor een product van topklasse! Daarom is ons bedrijf in Polen de enige die gelijmde houtprofielen maakt onder toezicht van het Duitse instituut ramentechniek in Rosenheim (IFT). Al onze producten zijn dan ook voorzien van dit keurmerk. Een kwaliteitswaarborg voor de klant gewaarborgd door de vele meerjaarlijkse controles.

De houtsoorten
Alle bomen die gebruikt worden zijn zorgvuldig gecontroleerd vanaf het beginstadium. Dit levert een kwaliteitsproduct op met minder afval tijdens de productie fase. De zachte houtsoorten komen uit Polen, de meranti uit IndonesiŽ en MaleisiŽ. Wij gebruiken ook eiken, acajou, ceder, framiro, sipo, sapele, okume en vele andere soorten. Ons exotisch hout komt uit bossen gecontroleerd door het FSC. (Forest Stewardship Councel)
Alle in Polen gekapte bomen worden door nieuwe aanplant vervangen!

Hoe komen onze profielen zo sterk
Al onze profielen worden gemaakt van het beste hout, zorgvuldig gedroogd tot het juiste vochtigheidsgehalte. Het speciaal bewerken van volle en halve ringen gelijmd in 3 lagen.

Deze productiemethode zorgt ervoor dat het hout niet kan werken en er geen spanning kan optreden. Het profiel kan zo niet scheuren op de gelijmde elementen.

Hoe behandelen wij onze houten producten
Hout gebruikt bij productie is geÔmpregneerd met een soort alkaide hars. Daarna worden de ramen handmatig geschuurd. Daarna wordt een speciale laag beits aangebracht, o.a. tegen schimmelen. Daarna worden de ramen opnieuw geschuurd en zijn klaar voor de eerste laklaag. Na het drogen wordt een tweede laklaag aangebracht.

Het lakproces gebeurt hydronamisch en heet air-combi. Dit geeft een decoratief effect. Voor alle lakprocessen worden de beste ecologische lakken (op waterbasis en geurvrij) en producten die er zijn gebruikt. Uw product is 100% beschermd!Modellen en kleuren
AA-Kozijnen levert standaard diepe (de zgn. Hollandse modellen, 136mm) of ondiepe (70mm) modellen. Echter wij kunnen elke gewenste diepte en kleur voor u produceren. Overleg dit met een van onze medewerkers.


Topkwaliteit van AA-Kozijnen

Van een natuurproduct als hout is bekend dat bij vocht en grote verschillen in temperatuur werking optreedt. Om dit tegen te gaan worden al onze houten profielen tegendraads verlijmd!

De werkelijk prachtige merantie profielen komen uit de eigen fabriek in Polen, waar ze vakkundig geproduceerd worden met de modernste computergestuurde zaag- en freesmachines.

Alle RAL-kleuren zijn mogelijk zonder dat er een meerprijs voor betaald hoeft te worden!

Het gebruikte glas is van hoogwaardig HR++ thermopeen en we gebruiken uitsluitend politiekeur hang- en sluitwerk op al onze houten kozijnen en deuren.